Bölgedeki üniversiteler ve kuruluşlar, Edremit-Dalyan sulakalanı ile ilgili araştırmaları yıllardır sürdürmektedir ve bölgedeki araştırmalarının sonuçlarını bilimsel raporlar olarak yayınlamışlardır. Su Enstitüsü’nün kurulması ile bu tesisler sulakalanı çeşitli açılardan inceleyen değerli araştırmacılarımıza bir istasyon olarak hizmet verecektir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmalarda, sulakalan sularının kimyasal özellikleri analiz edilmiştir. Var olan su kalitesi calışmalarını genişletmek ve yeni araştırma alanları eklemek (örneğin bitki ve hayvan türleri ya da sürdürülebilir enerji kaynakları) su enstitüsünün geliştirilmesi ile mümkün olabilir.



ARAŞTiRMA VE YAYiNLAR


Somay M.A., Gemici Ü., 2008; Batı Anadolu' daki başlıca kıyı sulak alanların hidrojeokimyası ve sulama suyu açısından değerlendirilmesi ("The Hydrogeochemistry of the Major Coastal Wetlands in Western Anatolia and Evaluation Its Irrigation Properties”), Sulak Alanlar Konferansı- The Conference of Wetlands, Bildiri Kitabı, pp:47-56, Kayseri (In Turkish).

Somay, M., 2008. Sulak alanların hidrolojik, hidrojeolojik ve hidrojeokimyasal önemi: Edremit-Dalyan örneği ("The Hydrologic, Hydrogeologic and Hydrogeochemical Importance of wetlands: A case study from Edremit-Dalyan Wetland"). Marmaralý Çevreci STKların etkilesim projesi: 26. Bölge Toplantısı Paneli. Edremit (in Turkish).

Somay, M, Gemici, U., Akar T., 2009. Water Quality of the Important Coastal Wetlands of Western Turkey. HydroECO2009, Proceeding Book, Vienna.

Somay, M, Gemici, U., Akar T., 2010. The Role of Hydrogeochemistry in Wetlands. BALWOIS 2010 Conference Proceedings, Ohrid, Republic of Macedonia, 25-29 May 2010.

Somay, M, Gemici, U., 2011. Groundwater Quality Degradation in the Buyuk Menderes River Coastal Wetland. Water Air Soil Pollut DOI10.1007/s11270-011-0834-5